Streiftog i Las Alpujarras (Spania) i 2002.

Alpujarra er en naturlig og en historisk region i Andalucía, i de sørlige skråningene av Sierra Nevada. Det var hit til det høytliggende Las Alpujarras som store deler av den muslimske befolkningen trakk seg tilbake til i det historiske året 1492 når det mauriske kongedømmets hovedstad Granada ble inntatt av dronning Isabella og kong Ferdinan. Her bygde den mauriske befolkningen opp en kultur som fortsatt er levende. Hvitkalkede byer med hus i nordafrikansk stil ligger oppetter fjellsidene, der et smart vanningssystem sørger for tilførsel at alle, også planter og vekster. I dag utgjør hele området et kulturlandskap med små åkre, enger, beitemarker og vide fjellområder med et hav av blomster.

Sierra Nevada, er en fjellkjede i regionen Andalucia, med provinsene Granada og Almeria. Det høyeste punktet er Mulhacén på 3.478 meter. Veleta bare litt lavere. Dette er et populært turistmål, både sommer og vinter.

                                                                                                                                                                                                                                                          

På vei mot Bubicon. Her bodde vi i 4 netter Skorsteinene har en spesiell konstruksjon.
Ovesiktsbilde av Bubicon Etter en kraftig lunsj, var det ut på tur! Riktignok ikke mer enn 6 km., men det var bakke opp og ned, og gjennom Capileira. Turen gikk "gjennom" hytta til denne fjellbonden. Hva med en liten konsert!
++
Og hva med et lite glass hjemmelaget vin, Reidun? Kartet viser området vi vandret.
Ca 2 km nord for Bubión ligger det enda en hvit landsby, med navnet Capileira, Det er den nest høyest beliggende landsbyen i hele Spania, hvorfra det er fantastisk utsikt over kløften Barranco de Poqueira.
Utsikt mot Capileira og Bubion. Ulla-Britt og Henning på vei oppover. Reidun, Geirmun, Maj og Ulla-Britt har nådd toppen
"Blomster-Ole" i Pitres Vann trengs! I dag har vi vandret i Sierra Nevada.
Det er en fantastisk blomsterprakt her oppe, nærmere 3000 m.o.h. Vi tilbereder lunsj Nå er vi over 2500 m.o.h.
  Trevèlelez. Idyllisk. Vi vandret ved og i vann.

Granada er hovedstaden i provinsen Granada, og           har ca. 250000 innbyggere. Den er særlig kjent for slottet Alhambra fra da maurerne styrte denne delen av Spania. Festningen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og er en av landets største turistattraksjoner

Katedralen ligger midt i Granadas gamle bysenter, omgitt av et virvar av smale smug.

Den ble påbegynt i år 1532 i gotisk stil, men ble fullført av renessansearkitekten Diego de Siloé, og sto ikke ferdig før i 1704.  

Katedralen er 115 meter lang og 67 meter bred, og har en fasade i barokkstil. Granada-katedralen ble erklært et nasjonalt monument i 1929.

Alhambra er en massiv borg, som ligger på en           høyde nær Granada bysentrum – og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Alhambra er arabisk og betyr «det røde slott» – og ble bygget av mauriske herskere i perioden 1248 – 1390. Området består av palasser, festningsverk og hager

_

  Katedralen.  
    Alhahambra ligger på en topp.
På vei inn i Alhambra.    
  Her bodde vi meget bra. Vakre omgivelser.
Flott badebasseng Det var i dette området vi vandret. Flotte enger.

"La Peña de los Enamorados"

Den enorme 880m høy crag av kalkstein med utsikt        over byen og dalen Antequera er kjent som                       La Peña de los Enamorados, eller "The Lovers' Rock"          og det er også kalt "Elskere sprang". Navnet kommer          fra en lokal legende.

Den mest kjente versjonen sier at to unge                 mauriske elskere fra rivaliserende klaner kastet               seg fra fjellet mens de ble forfult av jentas far                   og hans menn.         

 

 

 
Vi er ute på vandring i et lett landskap med enger og blomster, men se siluetten i bakgrunnen! "Lovers Rock"  
Villgulrot. Den venstre er avblomstret. Den andre i blomst.. Ormehode. Vår utmerkede reiseleder, Per Einar, inviterer til lunsj.

El Torcal naturreservat er kjent for sine uvanlige kalkstein fjellformasjoner.Ligger ca 30 km nord for Málaga, i retning av Antequera, nær landsbyen Villanueva. El Torcal parkens 17 kvadratkilometer store areal er noen av de vakreste og mest imponerende kalkstein landskaper i Europa. Hele området var under havet til hundre millioner år siden. Deretter har voldelige bevegelser av jordskorpen tvunget den oppover til åser og fjell, helt opp til 1300 moh.  

 

 

 

 

 
    Anne.
Laguna de Fuente de Piedra (406 moh.) er en grunn endorheisk sodasjø (terminalt lukket dreneringssystem), omgitt av begrensende våtmarksområder.Ligger i provinsen Malaga.

Laguna de Fuente de Piedra og våtmarksområdet rundt innsjøen får tilførsel av vann fra fem små elver, som drenerer til våtmarksområdene rundt, inkl. mineralrike grunnvannskilder og naturlig nedbør. Innsjøen har ikke utløp og tørker av og til ut.

Laguna de Fuente de Piedra er den mest betydningsfulle hekkeplassen for FLAMINGO i Europa. Mer enn 15 000 par kan hekke der i tidsrommet februar–juli, mens området kan hospitere over 25 000 par i august–september i spesielt våte år. Samtidig er det tusenvis av andre fuglearter som overvintrer der.

 

 
  Laguna de Fuente de Piedra ligger ganske nær Anteqera. Utrolig masse flamingoer, men også mange andre arter.