__Puerto Mogan har vi besøkt flere ganger, men nå er det bilder og opplevelser fra år 2010. 

Gran Canaria og de andre øyene ligger like langt sør som Florida, på 29. breddegrad. Gran Canaria ligger midt i øygruppen, mellom Tenerife (mot vest), og Fuerteventura (mot øst)                                                                                                                                                                                                                                                                   Stedet er en liten fiskerlandsby på Gran Canaria, utbygd for ferierende. Byen kalles Kanariøyenes Venezia på grunn av de små kanalene rundt om i sentrum.

Landsbyen ligger sydvest på Gran Canaria, og kalles gjerne turismens siste utpost. Byen er opprinnelig en gammel fiskerlandsby, og er nå så skinnende

hvitmalt og blomsteroverstrødd at man tyr til superlativene, dette er en perle.

Stedet har et areal på 172 km². Befolkningen er på rundt 15 000 innbyggere, ogd e viktigste næringsveiene er turisme, fiske og landbruk.

Fra flyplassen er det ca. 55 km, så transporten med bussen tar forholdsvis lang tid ettersom Puerto Mogan ligger sist på ruten. Vi bodde her på Cordial Mogan Valle. Blomsterprakt
Vi gikk ofte denne turen fra hotellet. Den er merket på bildet til høyre. Den "gule" turen er ca 6 km lang, og har en stigning fra 20-200 m.o.h.Ved nr. 1 har vi nådd toppen. ved nr. 2 ser vi rett ned i båthavnen. Ved nr. 1, på toppen ligger det vannreservoat.
Vildt og tørt. Flott å se ned på båthavnen. Denne fiskerestaurant kan anbefales.
_
Hele gamlebyen er full av blomster   Flott dekorasjon
Ved havnen. Eierne av fiskerestauranten Vi koser oss med en deilig fiskerett.
Vi tok bussen til Mogan. Det er ca. 9 km. Det er ikke mer enn 4-5 km fra Mogan til Veneguera, men terrenget er ganske krevende. Vi merket stigningen godt.
På toppen med utsikt til bådeMogan ogVeneguera Både Mogan og Veneguera virker meget isolert.  
Vel fremme i Veneguera Kirken  
Flott anlegg En bedre middag  
Flott meny   Amerikansk seilbåt
Utrolig lang og stor    
På stranden    
   
Her ble det holdt konserter