Las chapas, 2002.

a vår fantastisk vandretur i Las Alpujaras var over, forlenget vi ferien med en uke ekstra nede hos våre venner, Reidun og Johs i Las Chapas.

Fra flyplassen i Malaga er det vel 4 mil ned til våre venner, Reidun og Johs i Las Chapas. Her bor de i et fantastisk lekkert hus. Godt å komme frem og bli tatt vel imot.
Her vokser det gogt Flott badebasseng En liten night-cup før vi tar kvelden.
Vi bodde i 2. etasje.   Her kommer Anne ned til frokost

 

Ronda Ronda er en liten by på 40.000 innbyggere, ca 110 kilometer         fra Malaga. Den ligger ca 750 meter over havet.                                                Ernest Hemingway som besøkte byen flere ganger, skrev at                             Ronda er den mest romantiske byen i Spania.

 

 
Vertskapet står på I dag skal vi besøke Ronda.  
Rondas våpenskjold Broen, Puente Nuevo, ferdig i 1793, etter over 40 år under bygging. (Den erstattet en bro designet av kong Filip V. De som bor her kan ikke ha høydeskrekk.
Johs og Reidun. Plaza del Socorro. Santa Maria la Mayor.
Her ligger tyrefektingsarenaen. Litt av en utsikt fra broen. Nå skal det smake med litt mat.
Det smaker med litt kaffe. Damene koser seg i bassenget. Deretter litt avslapping.

Gibraltarstredet mellom sørspissen av Spania og nordspissen av Marokko, forbinder Middelhavet med Atlanterhavet. Sundet er 13 km bredt, 65 km langt. Gibraltar er siden 1713 et britisk oversjøisk område, og ble i 1830 en britisk kronkoloni.

I løpet av 1900-tallet spilte Gibraltar en vital rolle under andre verdenskrig, ved at britene kunne kontrollere innfarten til Middelhavet.

 
Det er ca. 13,5 mil ned til Gibraltar, men fin vei    
På vei inn mot Gibraltar Flott utsikt fra toppen  
Inni en av tunnelene. Johs koser seg sammen med en av apene.

Ifølge gresk mytologi  var «The Pillars of Hercules» et              uttrykket som ble brukt i antikken om neset som flankerer inngangen til Gibraltarstredet. Den greske helten                        Hercules besluttet å ikke gå rundt fjellet, men i stedet                gjennom, ved å dele det i to med ett slag fra sverd sitt.

 

Mijas ligger i den spanske provinsen Malaga på Costa del Sol. Dette sjarmerende feriestedet er delt inn i to forskjellige områder - Mijas Costa som er en travel strandferiestedet og Mijas Pueblo, en av de peneste landsbyene i Spania.

 

Fjellbyen Mijas Pueblo ligger ca. 428 meter over havet, og tilbyr flott utsikt over kysten og de nærliggende kystbyene, blant annet Fuengirola.

 
 
  Virgen de la Peña dateres tilbake til 1520, da legenden forteller at hun dukket opp på dette stedet.  
 

 "Donkey drosjer".Et morsomt  transportmiddelet.

 
Fjellbyen Mijas Pueblo ligger noen 428 meter over havet, og          tilbyr flott utsikt over kysten og nærliggende kystbyene i Andalucia, blant annet av Fuengirola.