Coral Bay.

Vi var her fra 4. - 18. nov. 2017.

Dette er en av flere badestrender i Coral Bay. Tror den kalles Corallia beach. På vei inn i den arkeologiske parken med Dionysos hus i bakgrunnen.
Det er ca 146 km fra Larnaca til Coral Bay.   Her i Coral Bay Village bodde vi. Vakkert sted.
Vi bor i 2. etage - kalt Sørlandet. Fint, velstelt og frodig område.  
Mange flotte boliger i dette området. Flott å gå tur her. Bussen gikk hvert kvarter inn til Pafos, og billetten (5 EU) gjaldt hele dagen. Det var ca 14 km, og tok under en halv time.
Pafos Castle ligger i utkanten av Pafos havn, og ble opprinnelig bygget som et bysantisk fort for å beskytte havnen. Ble ødelagt av jordskjelv i år 1222, men ble gjenoppbygget i det 13. århundre Lusignans.Den har tjent som en festning, et fengsel og til og med som lager for salt under den britiske okkupasjonen av øya.

I dag fungerer fortet som et bakteppe til den årlige utendørs kulturfestivalen som finner sted i september.

  "Sol Alter" av Yiota Loannidou. Hun studerte i Athen School of Fine Art (1989-1994) Det er en koselig havn med mange spisesteder.
Anne og "The little fisherman". Det er veldig fint å gå på promenaden langs havet mot syd De som bor på hotellene på denne siden av Pafos kan bare spassere over promenaden for å bade.
Godt å komme litt i skyggen. Det er mye som foregår på kultursektoren. På vei inn til den arkeologiske parken.

Den arkeologiske parken, Kato Pafos, er en av de viktigste arkeologiske områdene på Kypros, og har siden 1980 blitt oppført på UNESCO's verdensarvliste. Det var på slutten av det 4. århundre at Nikokles flyttet byen fra sin opprinnelige plass til stedet der den er nå, nær havnen. Pafos var hovedstaden på Kypros mellom det 2. århundre f.Kr. og det 4. århundre e.Kr.

Parken inneholder steder og monumenter fra forhistoriske tider, hvorav de fleste går tilbake til den romerske perioden.

Parkens hovedattraksjon er de mange flotte gulvmosaikkene som er godt bevart i Dionysos hus. Kunstverkene er fra det 3.- 5. århundre.

 
  Dionysos hus- navnet skyldes hovedsakelig de mange representasjonene av Dionysus, vinens gud. Mosaikkdekorasjonene og de mytologiske komposisjonene er de viktigste egenskapene til denne restaurerte romerske villaen, som dateres tilbake til det andre århundre e.Kr.
     
Her ligger de romerske amfiteateret Odeon. Det ble bygget i det 2. århundre, og har plass til ca 1200 mennesker Godt å sette seg ned og hvile etter mye tråkk. Deilig med middag. Det er utrolig mange fine restauranter her, og neste alle er åpne til tross for at det er få gjester på denne årstiden.
Flere fine strender med fin sand. Godt med et bad.  
Godt å slappe av etter et forfrikende bad. Det er varmt, rundt 30 gr. Vi har nesten stranden for oss selv Denne cruisebåten kommer fra Pafos, ankrer opp her, slik at gjestene kan ta et bad.
Vi satset på en sightseeing. Man kan sitte på "taket", med god ovesikt. Bussen stopper på ovennevnte steder, så man kan "hoppe" av eller på, men vi ble med hele veien og tok det som en orientering.  

De berømte "Kongens graver" er en del av den arkeologiske parken Kato Pafos - en av de viktigste arkeologiske områdene på Kypros som har vært med på UNESCOs verdensarvliste siden 1980.

De monumentale underjordiske gravene er skåret ut av fast fjell, og mange av dem kan dateres  helt tilbake til det 4. århundre f. Kr.

I stedet for konger er det faktisk høytstående embetsmenn og aristokrati som ble begravet her, men gravenes størrelse og prakten - noen dekorert med doriske søyler - ga stedet sitt storslåtte navn.

 

  Gravene er spredt over et meget stort område. Flotte søyler.
Det er nesten utrolig at de klarte å få til dette med de primitive redskapene de hadde dengang. Mange av utgravningene hadde flere rom. For et slit det må ha vært å "hugge" ut dette.

Kings Avenue Mall er det ultimate stedet for å handle i Paphos.Det er hjemsted for mer enn 120 butikker, med merkevarer fra high street til designer, alt under ett tak i et arkitektonisk utsøkt rom. Kings Avenue Mall er mer enn bare et shoppingmål, du finner også mange steder å spise og drikke, med et globalt utvalg av mat. Fra lette lunsjer på spennende spisesteder til avslappende kvelder på topprestauranter.

 
  Vi fant nesten ikke veien ut igjen av denne labyrinten. Vi ble slitne av de store avstandene her inne. Måtte ta oss en en hvil og litt forfriskninger før vi forlot  Avenue Mall.

Denne lyse glade kystbyen i Kypros' sørvestlige hjørne holder raskt på å bli det mest innbydende feriestedet på øya. Det er i grunnen ikke så merkelig, for den lille havnebyen kan by både på vakker natur og fasinerende antikke utgravninger. Paphos er egentlig en by med mange ansikter, der det stadig avdekkes spor fra forgangne tider. Heldigvis har turismen ennå ikke helt tatt overhånd i Paphos. Innbyggertallet ligger på ca. 15000, og selv om det bygges for fullt, er det ikke snakk om noen høyhusbebyggelse.

Paphos består egentlig av to deler: Nea Paphos (med Kato Paphos) er den nedre byen og Ktima den øvre. For å oppklare enhver forveksling: Nea Paphos er ikke det samme som Afrodite-kultens hjemsted, oldtidsbyen Palea Paphos . Den ligger ved Kouklia, ca.15 km mot sørøst. Ifølge myten ble Palea Paphos grunnlagt av prestekongen Kinyras.

 
  Vår siste kveld i Pafos. Flott å vandre langs vannet på den flotte promenaden. Vi tar en bedre middag på Captain's bistro som avslutning på oppholdet vårt her nede.
   
Fint å sitte ute når man har varmeovn bak.